Divendres,
19 d'Abril de 2024
Reunió a l'FMC per parlar d'immigració i estratègies antirumors
Entre d'altres qüestions, a la reunió s'ha tractat sobre els projectes ICI (Intervenció Comunitària Intercultural) de la Fundació La Caixa. En aquest cas, s'ha convidat la sotsdirectora de l’Àrea d’Integració Social de la Fundació 'la Caixa”, Joana Prats, que ha presentat aquests projectes.
Més informació

Pla estratègic de l'esport escolar a Catalunya
La Comissió de seguiment de l’Esport Escolar a Catalunya es va reunir ahir per tractar, entre d'altres temes, del Pla Estratègic de l’Esport Escolar a Catalunya (PEEC). En aquesta reunió hi ha assistit com a representant de la Federació de Municipis de Catalunya, Marisa Santamaria, assessora tècnica de la Comissió d’Esports de l'FMC i tècnica de l'Ajuntament de Mollet del Vallès.

(hi haurà ampliació)

L'FMC s’adhereix al comunicat conjunt del Dia Mundial de la Sida 2014

Enguany, sota el lema 'Seguim fent camí en la lluita contra la Sida”, i adaptat a les directrius internacionals d’entitats com l’Organització Mundial de la Salut, ONUSIDA o World AIDS, el comunicat posa l’accent en la importància de continuar treballant de forma activa, conjunta, solidària i dinàmica per assolir l’objectiu fixat a escala mundial d’arribar a zero l’any 2030: zero infeccions pel VIH, zero morts relacionades amb la sida, zero estigmatització i discriminació

Més informació

La Federació de Municipis tractarà sobre protecció civil i prevenció de riscos
La reunió de la Comissió de Prevenció i Seguretat de la Federació de Municipis de Catalunya tindrà lloc a la seu de l'entitat el proper 28 de novembre.
Més informació
Reunió del plenari de la Comissió de Funció Pública de l'FMC

Se celebrarà a la seu de la Federació de Municipis de Catalunya el proper 25 de novembre

Més informació

L'FMC col·labora en una jornada sobre seguretat alimentària

El proper 10 de desembre, tindrà lloc a Barcelona la IX Jornada de seguretat alimentària i món local, organitzada per l’Agència de Salut Pública de Catalunya i la Diputació de Barcelona, amb la col·laboració de la Federació de Municipis de Catalunya, entre d'altres

Més informació

Manifest de rebuig a la violència masclista

Amb motiu de la celebració el 25 de novembre del Dia internacional contra la violència envers les dones, l'FMC, juntament amb l’Institut Català de les Dones, les diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, i l’ACM volem renovar públicament el nostre compromís de sumar esforços i crear sinergies de treball col·laboratiu, també amb els homes, que facin possible construir conjuntament dinàmiques innovadores per avançar en l’eradicació de la violència masclista

Més informació

Tramitació dels Plans econòmics i financers aprovats pels ens locals

Independentment de la nova obligació de comunicació al Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques dels plans econòmics i financers aprovats, el Departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya és l’òrgan competent per a la supervisió d’aquests plans; per tant, cal trametre igualment la documentació prevista a l’Ordre ECF/138/2007.

Més informació

Informació sobre ordenació del territori
El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha posat en marxa un procés de revisió dels objectius, els instruments i els procediments per a l’ordenació del territori i l’urbanisme, amb la què es pretén dotar a Catalunya d’una futura Llei sobre l’ordenació del territori. Amb l'objectiu de millorar la integració de les diverses normatives que afecten de manera més particular a l’ordenació del territori, el Comitè d’Experts per a la reforma de les polítiques d’ordenació territorial i urbanisme, del qual l’FMC en forma part a través de la nostra representació tècnica, hi està treballant.
Més informació
'Una ciutat educadora és una ciutat que inclou'

Sotaaquest lema, es va celebrar el passat 13 de novembre, a Barcelona, el XIIICongrés internacional de Ciutats Educadores; organitzat per l'Ajuntament deBarcelona i l'Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE), acull cadados anys docents, alcaldes, regidors, tècnics i d'altres expertes en un espaide diàleg i intercanvi

Més informació

Subvencions per a la realització dels serveis integrals d'orientació, acompanyament i suport a la inserció de les persones amb discapacitat i/o malaltia mental
Ordre EMO/340/2014, de 10 de novembre. DOGC núm. 6754, de 19 de novembre de 2014. Departament d’Empresa i Ocupació.
Consell Social de la Cultura de Catalunya
L’objecte d’aquest decret és regular el Consell Social de la Cultura de Catalunya com a òrgan consultiu, de participació i assessorament del Govern en matèria de cultura i societat. El Consell Social de la Cultura de Catalunya, tot i mantenir la seva independència d’actuació, s’integra al departament competent en matèria de cultura.
Consell de l'Associacionisme Cultural
El Consell de l’Associacionisme Cultural és el màxim òrgan consultiu del departament competent en matèria de cultura en relació amb la cultura popular, la dinamització sociocultural i l’associacionisme cultural. Aquest consell s’adscriu a la direcció general competent en matèria de cultura popular i associacionisme cultural, que li dóna suport administratiu i logístic.
Subvencions per al desenvolupament de programes de formació i inserció
La resolució aprova les bases reguladores per a la concessió de subvencions a centres educatius i establiments autoritzats pel Departament d’Ensenyament per impartir Programes de Formació i Inserció (PFI), que consten al seu annex 1. Igualment la resolució també obre la convocatòria pública per a la concessió de subvencions corresponents al curs 2014-2015, que es regeix per les bases que es publiquen a l’annex 1.
Serveis d'acollida de les persones immigrades i de les retornades a Catalunya
L’objecte d’aquest decret és regular: el servei de primera acollida, que defineix l’article 2.b) de la Llei 10/2010, del 7 de maig, d’acollida de les persones immigrades i de les retornades a Catalunya; els programes d’acollida especialitzada, que defineix l’article 2.c) de la Llei 10/2010, del 7 de maig; els informes que la Generalitat emet en l’àmbit de la legislació estatal d’estrangeria i de nacionalitat amb participació o sense dels ajuntaments; i certes funcions professionals especialitzades de l’acollida i la integració.
© Federació de Municipis de Catalunya
Via Laietana, 33 6è 1a - 08003 BARCELONA | Tel. 93 310 44 04 - Fax: 93 310 71 03