Dimecres,
24 d'Abril de 2024
Informació d'interès: Adaptació de les entitats locals a la factura electrònica

A partir del 15 de gener de 2015 serà obligatori per als proveïdors de l’Administració Pública emetre Factura Electrònica i, per tant, aquesta ha d’estar preparada per a la seva recepció

Més informació

Sessió de l'FMC per treballar la Cartera de Serveis del Sistema d'Ocupació de Catalunya

La Permanent de la Comissió d’Ocupació i Promoció Econòmica de la Federació de Municipis de Catalunya va celebrar una reunió de treball el passat 10 de desembre, al a qual hi va assistir la gerent del Servei d’Ocupació de Catalunya, Montserrat Sagalés, per parlar de la Cartera de Serveis del Sistema d’Ocupació de Catalunya

Més informació

Balanç de l'LRSAL, un any després

La Federació de Municipis de Catalunya va organitzar un curs els passats 9 i 10 de desembre, amb l'objectiu d'analitzar el desenvolupament, els problemes i reptes pendents de l'LRSAL en les entitats locals catalanes, just quan fa gairebé un any de la seva aprovació

Més informació

L'FMC, a la Comissió de seguiment del Pacte per a la Infància
Avui 12 de desembre, Elena Embuena, membre de la Permanent de la Comissió de Benestar i Acció Social de l'FMC i tinenta d'alcaldia d'Acció social i Polítiques d'Igualtat de Sant Joan Despí, ha assisist a la reunió de la Comissió de seguiment delPacte per a la Infància, on s'ha tractat, entre d'altres qüestions, dels documents que despleguen el Pacte per a la Infància a Catalunya: del Plad’acció anual 2014-2015; de les modificacions de l’Enfocament estratègic del Plad’atenció integral a la infància i l’adolescència 2014-2017; i de l'estat de situació dels infants i adolescents.
(hi haurà ampliació)
La Federació participa en la Taula Nacional per a la Infància

El passat dia 5 de desembre va tenir lloc una reunió de la Taula Nacional de la Infància de Catalunya. L'FMC forma part d'aquesta taula i en aquesta reunió va estar representada per Elena Embuena García, tinenta d’alcaldia d’Acció Social i Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Sant Joan Despí, i Gina Pol, tinenta d'alcalde de Sant Just Desvern, ambdues membres de la permanent de la Comissió de Benestar i Acció Social de l'FMC

Més informació

Nou número de la revista de l'FMC
S'ha editat ja la revista de la Federació de Municipis de Catalunya, número 91, corresponent als mesos de novembre i desembre de 2014.
En aquesta ocasió, es publica una anàlisi sobre l'Europa dels ciutadans, de Ferran Terradellas.

A l'interior, podreu trobar, entre d'altres articles, un reportatge sobre les bones pràctiques dels ajuntaments catalans.

Més informació
La Federació de Municipis de Catalunya us desitja unes bones festes i un bon any 2015

Seguretat de les persones grans
S’aprova el Pla integral de seguretat de les persones grans 2015-2018, que té com a objectiu garantir la seguretat de les persones majors de 65 anys, més vulnerables davant d’accidents o delictes.
Mesures per a la intervenció amb filles i fills de dones en situació de violència masclista
S’aprova el Programa de mesures per a la intervenció amb filles i fills de dones en situació de violència masclista 2014-2017. Igualment, s’estableix que els departaments de l’Administració de la Generalitat i les unitats orgàniques implicades han d’adoptar les mesures necessàries per garantir l’efectivitat de l’acord.
Relacions amb la Unió Europea
La llei regula l’acció exterior de Catalunya i les relacions de la Generalitat amb la Unió Europea, amb la finalitat d’assolir la màxima projecció exterior de Catalunya i la màxima promoció a l’exterior dels seus interessos.
Revisió del Pla especial per a emergències radiològiques de Catalunya
S’aprova la revisió del Pla especial per a emergències radiològiques a Catalunya RADCAT, amb l'objectiu d'adaptar-lo a la normativa internacional radiològica. Així, s'ha modificat l'anàlisi del risc i els criteris a l'hora d'establir els municipis obligats a redactar plans d'actuació municipal (PAM).
TREBALL: designació d'àrbitre i compensació econòmica de la solució de discrepàncies per falta d'acord
Ordre EMO/353/2014, d'1 de desembre. DOGC núm. 6768, d’11 de desembre de 2014. Departament d’Empresa i Ocupació.
© Federació de Municipis de Catalunya
Via Laietana, 33 6è 1a - 08003 BARCELONA | Tel. 93 310 44 04 - Fax: 93 310 71 03