100
newsletters butlletins
Newsletters Butlletí Electrònic
Sumari
[Número 161 - 31/10/2008]
El repte de la integració de persones nouvingudes a Catalunya Accessibilitat i usabilitat de llocs web d’administracions públiques
Altres models i altres formes de gestió dels serveis educatius Taller de policia administrativa: qualitat ambiental
Experiències de transformacions de mercats municipals Síndrome de l’edifici malalt
Primeres Jornades de Participació Ciutadana en l'àmbit de la Infància i la Joventut Ciutats creatives: L'impacte de la cultura en el territori i en l'economia de les ciutats
Estratègies i polítiques per gestionar la baixa densitat. De la contenció a la gestió Cinquenes Jornades de Signatura Electrònica
ACCIÓ SOCIAL: Pla de suport al tercer sector social (2008-2010) AIGUA: Subvencions adreçades als ens locals per a la realització d'inversions per a l'execució d'actuacions d'abastament en alta (Resolució MAH/1014/2008, d'1 d'abril)
CONSUM: Ajuts a organitzacions sense ànim de lucre i entitats locals per a actuacions de foment i difusió de la producció i el consum d'aliments ecològics  

El repte de la integració de persones nouvingudes a Catalunya

Els estrangers arribats fa poc temps a Catalunya reben mes ajuts que la població autòctona? La presència d’immigrants extracomunitaris treu valor a un carrer o barri? El personal de les entitats locals que en la seva tasca diària atén persones arribades recentment es pot fer aquestes i moltes altres preguntes, per la qual cosa necessita un espai de reflexió per exposar les seves inquietuds i trobar-hi un suport específic. És per això que la Federació de Municipis de Catalunya organitza ur curs, que tindrà lloc a Barcelona, els dies 1, 3 i 4 de desembre.
> Més informació > Tornar al Sumari

Accessibilitat i usabilitat de llocs web d’administracions públiques

La Federació de Municipis de Catalunya organitza un curs per als dies 11, 13, 18 i 20 de novembre, a Barcelona, en el que es tractarà bàsicament de l’accessibilitat, les eines de validació d’accessibilitat, les principals pautes d’accessibilitat al contingut del web, el llibre d’estil, els fulls d’estil senzills i en cascada, i de llibre, adreces d’interès i diverses eines informàtiques, gratuïtes o de pagament.
> Més informació > Tornar al Sumari

Altres models i altres formes de gestió dels serveis educatius

Actualment ens trobem que, en la posada en marxa de nous serveis educatius i també en la seva continuïtat, els municipis demanen altres maneres de gestionar aquests serveis que no els siguin tan costoses, i per tant la paraula externalització de serveis cada vegada sona més. Si bé hi ha altres serveis adreçats a la persona que ja han començat a canviar els seus sistemes de gestió, pel que fa als serveis educatius tot just se n’està començant a parlar. En conseqüència, aquest curs, organitzat per la Federació de Municipis de Catalunya, vol aprofitar aquest moment per posar sobre la taula els avantatges i inconvenients d’aquestes altres formes de gestió. Tindrà lloc a Barcelona els dies 20 i 25 de novembre i 4 de desembre.
> Més informació > Tornar al Sumari

Taller de policia administrativa: qualitat ambiental

La Federació de Municipis de Catalunya organitza aquest curs amb l’objectiu d’aplicar la normativa sobre medi ambient en les inspeccions policials treballant des de l’experimentació de casos pràctics oferint una visió general de quin és el paper de l'Administració local en la protecció del medi ambient. Tindrà lloc a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, de Mollet del Vallès del 18 al 20 de novembre en horari de matí.
> Més informació > Tornar al Sumari

Experiències de transformacions de mercats municipals

Aquest curs està organitzat per la Federació de Municipis de Catalunya i tindrà lloc els dies 11 i 18 de novembre, a l’Escola Superior de Comerç i Distribució, de Terrassa. Donat que hi ha diversitat de situacions i no existeix una única fórmula que sigui aplicable a les diferents realitats de cada municipi, pensem que és molt útil que els responsables municipals de comerç, tant polítics com tècnics, puguin conèixer experiències concretes i intercanviar impressions. La visita als espais reals permet que els participants en el seminari es facin una idea més precisa de les transformacions i funcionament actual de l’equipament, i pot facilitar la intervenció puntual d’algun paradista per comentar la seva valoració del cas.
> Més informació > Tornar al Sumari

Síndrome de l’edifici malalt

En l’actualitat passem més del 80% del nostre temps en ambients tancats, on la qualitat de l’aire està fora del nostre abast. Amb l’objectiu, entre d’altres, de definir els diferents factors de risc, les seves interrelacions i els seus efectes sobre la salut de les persones, d’emfatitzar la importància dels sistemes de climatització i el seu manteniment per garantir la qualitat de l’aire de l’interior dels edificis i indicar les accions que cal seguir per avaluar el compliment legislatiu i la metodologia bàsica de les auditories, la Federació de Municipis de Catalunya organitza un curs que tindrà lloc els dies 4 i 6 de novembre, en horari de matí.
> Més informació > Tornar al Sumari

Primeres Jornades de Participació Ciutadana en l'àmbit de la Infància i la Joventut

L'objectiu general de les jornades és debatre i reflexionar sobre models i experiències de participació ciutadana en l'àmbit de la joventut i la infància, fent un èmfasi especial en les experiències realitzades des de les administracions locals, que són les més properes a la ciutadania. Tindran lloc a Montcada i Reixac els dies 28 i 29 de novembre i estan organitzades per l’Ajuntament de Montcada, amb la col·laboració de la Federació de Municipis de Catalunya, entre d’altres entitats.
> Més informació > Tornar al Sumari

Ciutats creatives: L'impacte de la cultura en el territori i en l'economia de les ciutats

Amb l'objectiu de reunir professionals de la gestió cultural per intercanviar reflexions i pràctiques sobre l'acció cultural en el món local, debatre sobre l'impacte i les relacions de la cultura i les indústries culturals amb el territori, l'economia i la competitivitat de les ciutats, promoure el diàleg i el debat del sector cultural amb els sectors de l'urbanisme i la promoció econòmica local, impulsar el desenvolupament de la innovació en l'agenda local de la cultura i potenciar la centralitat de la cultura en les polítiques locals, la Fundació Kreanta, amb la col·laboració, entre d'altres, de l'Ajuntament de Sitges i de la Federació de Municipis de Catalunya, organitza aquestes jornades que tindran lloc a Sitges els dies 26 i 27 de novembre, al Centre de Disseny de Sitges.
> Més informació > Tornar al Sumari

Estratègies i polítiques per gestionar la baixa densitat. De la contenció a la gestió

El Centre Ernest Lluch del Consorci Universitat Internacional Menéndez Pelayo de Barcelona organitza a Barcelona, els dies 12, 13 i 14 de novembre, un curs de tardor, amb el patrocini de la Diputació de Barcelona,amb l'objectiu final de posar en comú les experiències de gestió de la baixa densitat que s'estan començant a assajar i així oferir eines i recursos als governs locals per articular respostes a la proliferació dels paisatges residencials fora dels límits de les ciutats compactes.
> Més informació > Tornar al Sumari

Cinquenes Jornades de Signatura Electrònica

Les Jornades de Signatura Electrònica, organitzades anualment per l’Agència Catalana de Certificació, són el punt de trobada dels rresponsables de l’àmbit públic (polítics, càrrecs electes, directius, etc.) i de l’àmbit privat (presidents, directors generals, directors TIC, directors jurídics, etc.). Tindran lloc al Palau de Congressos de Fira de Barcelona, el 18 i 19 de novembre del 2008.
> Més informació > Tornar al Sumari

ACCIÓ SOCIAL: Pla de suport al tercer sector social (2008-2010)

S'aprova el Pla de suport al tercer sector social (2008-2010). El tercer sector social és un agent clau en la gestió dels serveis socials, tant en l'àmbit de l'Administració de la Generalitat de Catalunya com en l'àmbit local. L'objectiu del pla és enfortir les entitats socials que presten serveis socials en un entorn de creixement dels recursos públics destinats a serveis socials com a conseqüència de la Llei 12/2007, d'11 d'octubre, de serveis socials i de la Llei 39/2006, de 14 de desembre, de promoció de l'autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència, i de la competència en la prestació de determinats serveis socials per part d'empreses privades. El Pla de suport al tercer sector social té com a finalitat establir mecanismes de consolidació i creixement del tercer sector social, facilitant la integració de les organitzacions amb la finalitat de disposar d'un operador de serveis més emprenedor i amb més capacitat de gestió de manera eficaç; fer factible i facilitar tots els mecanismes per tal que la contractació en els nous jaciments d'ocupació sigui tan fluida com sigui possible, a la vegada que es pretén normalitzar les relacions laborals i millorar la formació dels recursos humans i la qualitat dels serveis socials que es presten; i consolidar els mecanismes de participació institucional i interna en les entitats del tercer sector social, amb la finalitat que la funció essencial del tercer sector pel que fa a la cohesió social sigui efectiva.
> Més informació > Tornar al Sumari

AIGUA: Subvencions adreçades als ens locals per a la realització d'inversions per a l'execució d'actuacions d'abastament en alta (Resolució MAH/1014/2008, d'1 d'abril)

Es fa pública l'ampliació del termini d'execució de les actuacions d'abastament en alta a les quals s'adreça la convocatòria feta pública per Resolució MAH/1014/2008, d'1 d'abril. El termini finalitza el 28 de febrer de 2011. Es fa pública, així mateix, la modificació de l'apartat 4 de la base 1 de la convocatòria de subvencions adreçades als ens locals per a la realització d'inversions per a l'execució d'actuacions d'abastament en alta, feta pública per la Resolució MAH/1014/2008, d'1 d'abril. I, finalment, es fa pública la modificació de l'apartat 2 de la base 5 de la convocatòria de subvencions adreçades als ens locals per a la realització d'inversions per a l'execució d'actuacions d'abastament en alta, feta pública per la Resolució MAH/1014/2008, d'1 d'abril.
> Més informació > Tornar al Sumari

CONSUM: Ajuts a organitzacions sense ànim de lucre i entitats locals per a actuacions de foment i difusió de la producció i el consum d'aliments ecològics

Mitjançant aquesta ordre s’aproven les bases reguladores per a la concessió d'ajuts a organitzacions sense ànim de lucre i entitats locals per a la realització d'actuacions de foment i difusió de la producció i el consum d'aliments ecològics, en l’àmbit territorial de Catalunya; es convoquen així mateix, els ajuts corresponents per a les actuacions realitzades des de l'1 de gener de 2008, d'acord amb les bases reguladores que s'aproven a l'article 1 d'aquesta ordre. L'import dels ajuts serà d'un màxim del 70% de la despesa subvencionable, amb un màxim de 12.500,00 euros per entitat beneficiària. El termini de presentació de les sol·licituds és de deu dies a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta ordre al DOGC. Les sol·licituds per acollir-se als ajuts que regulen aquestes bases s'han de formalitzar en l'imprès normalitzat que es pot obtenir a qualsevol de les dependències del DAR o bé mitjançant la pàgina web http://www.gencat.cat/darp/ajuts.htm, s'han de dirigir al director o la directora general d'Agricultura i Ramaderia i s'han de presentar als serveis centrals del DAR, preferentment, sens perjudici de fer ús de la resta de mitjans que estableix la Llei 30/1992, de 26 de novembre, en el termini màxim que estableix la convocatòria. Les entitats beneficiàries han de realitzar les actuacions objecte de l'ajut durant l'any natural i justificar-les abans del 31 de gener de l'any següent al de la convocatòria.
> Més informació > Tornar al Sumari
Federació de Municipis de Catalunya | Via Laietana, 33 6è 1a - 080003 BARCELONA | Tel. 93 310 44 04 - Fax: 93 310 71 03
www.fmc.cat | butlletí electrònic